Spørgsmål og svar

SPørgsmål og svar

Gardiner

Q: Hvilken slags gardiner skal man vælge?

A: Det er meget individuelt. Det er værd at gøre sig nogle overvejelser i forhold til: hvilket rum gardinerne skal hænge i, udformningen af vinduet, hvordan du vil betjene gardinet, og så videre. Hos Gardiner4you har vi forskellige typer af gardiner, som kan tilpasses og bestilles til hvilket som helst mål af vinduer. Alle modeller er nemme at betjene med blandt andet fjeder- eller kædetræk. Vores lamelgardiner er for eksempel gode til gulv-til-loft vinduer, så man kan lukke lys ind og blokke det ude når man har lyst. Mens almindelige vinduer sagtens kan prydes af enten plisse- eller rullegardiner.

 

Q: Hvad er fjedertræk og kædetræk?

A: Fjedertræk er kort forklaret et system der gør at du kan trække op og ned i selve gardinet, og der hvor du stopper sørger fjedre for at holde gardinet i den position. Hvor kædetræk er et betjeningssystem hvor du ved hjælp af en kæde i siden af gardinet styrer højden på gardinet.

 

Q: Hvad er fordelen ved mørklægningsgardiner?

A: Mørklægningsgardiner kan være gode i rum hvor du gerne vil lukke så meget lys ude som muligt. Det kan for eksempel være i et soveværelse, hvor lys om morgen eller på de lange sommeraftener kan genere. Når lyset lukkes ude, køles værelset også hurtigere ned. Ved de forskellige typer af gardiner kan der vælges om man vil have dem i almindelig eller mørklæggende materiale.

 

Q: Hvordan måler man op til gardiner?

A: Du skal bruge noget til at måle med, for eksempel et målebånd. Det første du måler er bredden på vinduesrammen i toppen. Og derefter måler du længden på dit vindue.

Rullegardiner: Hvis du skal opsætte rullegardiner skal du trække 5 millimeter fra målet på bredden, da beslaget fylder lidt.

Plissegardiner: Lidt som med rullegardinerne skal du i målet for bredden trække 5 millimeter fra, så der er plads til overkassen.

Lamelgardiner: Når du har taget målet for bredden af vinduesrammen, skal du trække 1 centimeter fra. Skinnesystemet behøver nemlig ikke fylde hele topdelen da lamellerne nok skal dække over hinanden når de er lukkede. I forhold til længden skal du trække 2-3 centimeter fra målet så der er lidt luft mellem lamellerne og karm/gulv.

 

Mål gerne efter en ekstra gang, så du er sikker på at du får de korrekte mål. Du bruger derefter målene til at bestille gardinerne, så de kan blive speciallavet til netop dit vindue.

 

Q: Jeg kan ikke finde gardinstænger på jeres hjemmeside, hvordan hænger man så gardinerne op?

A: Vores gardiner kommer med beslag og eventuel skinne, og det er derfor ikke nødvendigt at købe gardinstænger ved siden af. Ens for alle vores gardiner er at der følger beslag med til at montere i vinduesrammen. Herefter klikkes gardinet eller skinnesystemet på beslagene. Rulle- og plissegardiner kan bruges når de er sat på plads. Lamelgardinerne kører på et skinnesystem og de enkelte lameller, bundvægte og kæder skal derfor først sættes på når skinnen er oppe at hænge i beslagene.

 

Q: Hvordan sætter man Velux gardiner op?

A: På Velux vinduerne finder man nogle beslag oppe på hver side af vinduesrammen dækket til med en lille plastik dæksel. Beslagene gør montering af gardinets topkasse utrolig nemt. Når topkassen med gardinet sidder fast, skal skinnesystemet skrues fast til vinduesrammen. Skinnesystemet hjælper med at guide gardinet præcist op og ned, og det sørger for at gardinet ikke hænger lodret ned.

 

Q: Hvordan gør man gardiner rent?

A: Stoffet på vores rullegardiner holder til at du kan tørre det af med en fugtig klud. Så kommer der lidt snavs på, skal du ikke bekymre dig. Materialet på plissegardinerne er lidt sartere, så det kan betale sig at støve dem af lidt oftere. Hvis du har lamelgardiner er fordelen at lamellerne hænger vertikalt og støv ikke sætter sig lige så tungt på dem. Du kan derfor slippe for hyppig rengøring af gardinet, og den kan hurtigt støves af med en klud om nødvendigt. Du kan også nemt samle lamellerne i en side, hvis der skal tørres af eller fejes på overfladen under.

 

Persienner

Q: Hvordan måler man op til persienner?

A: Brug et målebånd til at måle bredde og længde på det vindue, hvor persiennen skal hænges op. Bredden måles i toppen af vinduesrammen, og du skal huske at trække 5 millimeter fra målet da beslaget også skal have plads. Det er ikke nødvendigt at trække noget fra i længden. Det kan være en god idé at måle efter, så du er helt sikker på at have de helt rigtige mål. Du er derefter klar til at vælge farve og indtaste målene i vores bestillingsformular.

 

Q: Hvordan sætter man persienner op?

A: At hænge persienner op er ret simpelt. Du skal bruge en skruetrækker til at fastgøre skruerne. De medfølgende beslag skal nemlig skrues i toprammen af vinduet, derefter kan du montere persiennen i beslaget og låse den. Derefter kan du betjene persiennen som du vil.

 

Q: Hvordan gør jeg persienner rent?

A: Vores persienner er lavet af aluminium i høj kvalitet og kan holde til en del. Du kan derfor sagtens børste dem med en støvklud eller du kan tørre dem af med en fugtig klud. Du kan med fordel lukke persiennerne så du kan tørre en større overflade på en gang, men du kan også tage en lamel ad gangen. Det er op til dig hvor grundig du vil være i rengøringen.

 

Q: Hvordan tager man persienner ned?

A: Hvis du skal nedtage dine persienner, kan det bedst betale sig at have rullet persiennerne helt op så lamellerne ikke hænger løst og i vejen. Oppe i toppen kan du låse op for beslaget og frigøre persiennen derfra. Hvis du ikke skal have nye persienner op, kan du skrue beslagene ud igen.

 

Andet

Q: Hvad koster levering af mine varer?

A: Fragt og leveringsomkostninger er 55 DKK pr. ordre. Vi leverer kun til adresser i Danmark. Dog sendes vareprøver gratis. Se mere under vores handelsvilkår.

 

Q: Hvor lang leveringstid er der på min bestilling

A: Leveringstiden på din bestilling er 8-10 dage. På den måde er der tid til at producere dine gardiner i høj kvalitet og i de mål som du ønsker. Hvis der imod forventning skulle ske en forsinkelse på din bestilling, vil vi forsøge at give besked via e-mail.

 

Q: Kan man se stofprøver af gardinerne inden man bestiller?

A: Ja, det er muligt at bestille en gratis vareprøve inden din endelige beslutning. Vi sender en prøve af det stof du er interesseret i. På den måde kan du både se om farven og kvaliteten lever op til dine forventninger. Bestil vareprøve her.

 

Q: Jeg har fornylig købt nogle gardiner hos Gardiner4you, men har fundet dem billigere et andet sted, hvad gør jeg?

A: Vi ønsker selvfølgelig at du er en glad og tilfreds kunde, så hos Gardiner4you får du 100% prisgaranti. Er det mindre end 3 uger siden at du har bestilt dine gardiner eller persienner igennem os, og falder du over en pris i en anden butik i Danmark der er lavere end vores, så refunderer vi differencen. Alt du skal gøre er at fremsende dokumentation, gerne i form af billeder eller links, indenfor 3 uger af købet.

 

Q: Er der garanti på mine gardiner og persienner?

A: Naturligvis er der garanti på de varer du kan købe hos os. Hos Gardiner4you er vi stolte over at vores produkter er af utrolig høj kvalitet. Så i stedet for den standarde købelovs garanti på 2 år, har vi valgt at give vores kunder 4 års garanti på vores produkter.Fandt du ikke svar på dine spørgsmål her, så kontakt os endelig på mail info@gardiner4you.dk eller ring til os på 28 80 28 07.

 

© 2015 Gardiner4you. All Rights Reserved.